Ontwerp zonder titel (46)

Waarom iedereen moet weten hoe gedrag wordt bepaald

13 juni Eva Balemans

Ben je bezig met duurzaamheid, dan moet je snappen waarom klanten zich wel of niet duurzaam gedragen. Duurzaamheid wordt alsmaar belangrijk, voor iedereen, maar toch verduurzaamt de wereld niet met grote snelheid. Hoe komt dat? Wel duurzaamheid belangrijk vinden, is niet genoeg om je ook anders te gedragen.

“Er is een groot verschil in wat mensen zeggen en wat ze doen.”

1.Weten dat iets anders moet, is niet genoeg om te veranderen

Ooit al eens minder chocolade willen eten, of op een bepaalde zaterdagavond beslist dat je maandag zeker terug naar de fitness ging? … en uiteindelijk zat je die maandagavond in de zetel en mét een reep chocolade in je hand?

Ja? Wel je bent zeker niet de enige. Weten dat iets anders moet, betekent niet per se dat we ons anders gaan gedragen. We weten ook al lang dat we anders moeten consumeren, maar toch blijft het moeilijk, dat kan frustrerend zijn als bedrijf.

2. Iedereen wil duurzaamheid, niemand wil duurzaam consumeren

Al eens gevraagd aan consumenten of ze duurzame producten willen? Wedden dat 90% volmondig ja zegt? … En dan ligt je product in de rekken, maar het verkoopt niet?

Wel, dat is de moeilijkheid van duurzame producten of diensten: zeggen dat je niet geïnteresseerd bent, dat je niet duurzaam wil consumeren, is sociaal niet aanvaard. Je bent een goed mens als je duurzaam consumeert.

Maar toch zien we dat duurzame producten niet zo goed verkopen. Een interessante studie van de Universiteit van Groningen gaf zelfs aan dat merken die een duurzaamheidscertificaat op hun verpakkingen communiceren, dalen in sales…

Juist communiceren over duurzaamheid is dus de boodschap en daarin kan gedragsverandering begrijpen, een hulpmiddel zijn.

3. Wil je opboxen tegen de Shein’s en Skims? Dan moet je hun verslavende marketing snappen

Als duurzaam product moet je opboksen tegen massaproductie brands die telkens met iets flitsends en nieuws afkomen. Dan moet je snappen dat een mens moeilijk lange termijn kan denken, en snel inspeelt op triggers.

Iemand die duurzaamheid heel belangrijk vindt, kan toch worden gecharmeerd door de fast fashion brands…

Maar wees niet getreurd, als duurzaam brand zijn er manieren om hier tegen in te gaan!

Conclusie?

Snap je consument goed, en ga niet af op wat ze zeggen maar wat ze doen.

Een eerste stap is hun gedrag analyseren en ga dan testen opzetten om het gedrag aan te passen

Meer post

blog-image-1
24 november

De beste momenten om je klant van gedrag te doen veranderen

Arne Stoffels
image-8
14 november

Waarom je best wel over duurzaamheid communiceert

Eva Balemans
🪩
Klaar om je positieve impact te vergroten?
Let's go