1C8A3169

Je duurzame proposities op de markt zetten

Een duurzaam product, dienst of project op de markt zetten, vraagt extra aandacht. Met onze kennis van duurzame gedragsverandering en growth marketing, begrijpen we goed het gedrag van je klant en testen we assumpties voor we grote campagnes maken.

1C8A8735 (2)

STAP 1: BEGRIJP HET GEDRAG VAN JE KLANT

Duurzame producten of diensten gaan vaak gepaard met een nieuw gedrag voor je klanten. Het zijn oplossingen om anders te leven, duurzamer te consumeren of ondernemen, ... en dan is het zeer belangrijk om goed te begrijpen waarom een klant zich vandaag op een bepaalde manier gedraagt en hoe je dat kan veranderen. Daarom start elke samenwerking met een strategiesessie rond dit thema. Daarna beginnen we pas te creëren en assumpties te testen met marketingexperimenten.

Eva Balemans Founder Better World Marketing

Wat is duurzame gedragsverandering?

BETTER WORLD ROADMAP


Stap 1

Workshop

Aan de hand van gedragsveranderingsraamwerk brengen we je doelgroep in kaart: Wat kan hen overtuigen om het gedrag te verookzaken, wat zijn drempels, op welk moment kun je hen het meeste overtuigen...
Stap 2

Onderzoek

In de workshop maken we enkele assumpties over de doelgroep. Mogelijks beslissen we samen om enkele assumpties van tevoren bij de doelgroep te onderzoeken.
Stap 3

Plan

We maken een plan en experimentenlijst op. Een experiment is een bepaalde doelgroep, kanaal, boodschap, dat we gaan testen.
Stap 4

Uitwerking

We doen een volledige marketing set-up. We zorgen dat er een dashboard is, alle socialmedia kanalen zijn opgezet, je mailing werkt. Daarnaast werken we ook de eerste experimenten uit.
Stap 5

Experimenteren

Nu gaan we echt aan de slag. We testen de marketingexperimenten en volgen dit nauw op.
Stap 6

Analyse

Van tevoren zorgen we voor een analyse plan. Wat willen we tracken, wat willen we te weten komen van de klant. Maandelijks kijken we naar de learnings en passen we het plan aan, werken we terug uit en huplaké, zo blijven we jullie marketing optimaliseren en zo ook de resultaten.
image

"Better World Marketing bracht een duidelijke visie en langetermijnaanpak"

Bij Pieter Pot hadden we ondersteuning nodig om onze marketinginspanningen in België, onze nieuwe markt, op te krikken. Better World Marketing bracht een duidelijke visie, langetermijnaanpak en bovendien een sterke product-marktet-fit invalshoek mee.

Puck Schaaphok Pieter Pot

Meer diensten

image

Verbeter jouw huidige marketing met gedragswetenschappen

Jouw marketing een boost geven? Begrijp wat mensen willen bereiken met hun huidig gedrag en verbeter zo jouw eigen marketing.

Lees meer
1C8A3688

WAT IS DUURZAME GEDRAGSVERANDERING?

Ben je met duurzaamheid bezig? Dan moet je weten hoe gedrag wordt bepaald en hoe je het kunt veranderen.

Dat is waar duurzame gedragsverandering om draait: gedragswetenschappen gemixt met marketing. Om zo jouw duurzaam project succesvol in de markt te zetten en te laten groeien.

Lees meer
🪩
Klaar om je positieve impact te vergroten?
Let's go